Nižni Novgorodi aktivistid viidi telkide püstitamise eest türmi

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini-vastane protestija eile Moskvas Ostankino teletorni juures toimunud meeleavaldusel.
Putini-vastane protestija eile Moskvas Ostankino teletorni juures toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Kaks vahistatut, kellest üks töötab sõltumatuid valimismonitooringuid tegevas Golosis, tegutsesid Strateegia 31 raames, mis viitab põhiseaduse avalike kogunemiste õigust sätestavale paragrahvile.

Intsidendi pealtnägija Svetlana Zelenova sõnas Interfaxile, et väljakule sõitis kaks politseibussi ja seal väljunud võimuesindajad viskasid üsna jõhkral kombel protestijad ühte bussi ja telgid teise.

Politsei pole vahistamisi veel kommenteerinud.

Eelmisel nädalal mõisteti ka üheksale Nižni Novgorodi aktivistile ühe ja kümne päeva vahele jääva pikkusega vanglakaristus, kuna nad osalesid 10.märtsil valimisvõltsingute vastu peetud sanktsioneerimata meeleavaldusel.

Moskva opositsiooniliidrid, nende seas ka korruptsioonivastase blogiga kuulsust kogunud Aleksei Navalnõi ja eile järjekordselt vahistatud Vasakrinde liidri Sergei Udaltsovi, on avalikult väljendanud soovi Moskva kesklinna telklaager üles seada, suurendamaks valitsusele survet reformide läbiviimiseks. Moskva linnapea Sergei Sobjanini sõnul ei luba linna demonstrantidel sellist asja korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles