Saksa välisminister: antisemitismile pole Euroopas kohta

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toulouse´i juudi kooli ees toimunud tulistamine vapustas Prantsusmaad.
Toulouse´i juudi kooli ees toimunud tulistamine vapustas Prantsusmaad. Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Guido Westerwelle ütles täna Prantsusmaal Toulouse´is toimunud tulistamist kommenteerides, et antisemitismil pole Euroopas kohta.

«Ma loodan, et kurjategijad leitakse kiiresti ja võetakse vastutusele,» ütles Westerwelle kirjalikus pöördumises täna hommikul vähemalt neli inimelu nõudnud tulistamisele viidates, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Antisemitism ja juutide asutuste või rahva usu vastu suunatud vägivallal pole Euroopas kohta ning seda tuleb rangelt karistada,» märkis Westerwelle.  

Toulouse´i juutide kooli juures toimunud tulistamises sai surma vähemalt neli inimest. Lisaks 30-aastasele rabist õpetajale tapeti kooli ees ka kolm last, kellest noorim oli kolmeaastane. Ülejäänud kaks last on vanuses kuus ja kümme eluaastat. Kõik ohvrid on seejuures Põhja-Aafrika päritolu. Viga sai veel vähemalt viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles