Prantsusmaal tapetud juudid maetakse Iisraeli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal mälestatakse täna leinaseisakuga tulistamise ohvreid.
Prantsusmaal mälestatakse täna leinaseisakuga tulistamise ohvreid. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal eile tapetud õpetajal ja kolmel lapsel olid kõigil nii Iisraeli ja ka Prantsusmaa kodakondsused, teatasid võimuesindajad.

Iisraeli välisministeerium kinnitas, et ohvrid maetakse nende perede soovi kohaselt juudiriiki.

«Valitsus on otsustanud seega kirstud võimalikult kiiresti Iisraeli toimetada koostöös kohalike võimudega ja juudiriigi esindajatega Prantsusmaal,» kirjutati ministeeriumi avalduses.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu mõistis hukka «juutide põlastusväärse» mõrva Prantsusmaal Toulouse´i juudi koolis, kus sai surma neli inimest.

«Prantsusmaal leidis täna (eile - toim) aset põlastusväärne juutide mõrv, surma said ka väikesed lapsed,» ütles Netanyahu oma Likudi partei koosolekul. «Praegu on veel vara rääkida selle kuriteo taustast, kuid kindlasti ei saa välistada motiivina antisemitismi.»

Prantsuse politsei teatas, et relva, millega eile tapeti Toulouse´i juudi koolis kolm last ja õpetaja, kasutati ka eelmisel nädalal kolme sõduri tapmisel samas piirkonnas.

«Kolm last ja nende õpetaja ning kolm sõdurit tapeti sama relvaga,» ütles politsei esindaja, kelle sõnul tegemist oli 45-kaliibrise käsirelvaga.

Prantsuse võimud tugevdasid pärast rünnakut Ozar Hatorah´ koolile kõigi juudi- ja moslemikoolide turvameetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles