Vene tudengite sõnul sunniti neid Putini toetusprotestist osa võtma

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5.märtsil Moskvas Maneeži väljakul toimunud Putini-toetajate kogunemisüritus.
5.märtsil Moskvas Maneeži väljakul toimunud Putini-toetajate kogunemisüritus. Foto: Raigo Pajula

Moskva piirkonnas asuva Dubna ülikooli tudengid esitasid prokuratuurile  ametliku kaebuse, üliõpilaste väitel sundis kooli rektor neid Vladimir Putini toetusmeeleavaldusest osa võtma.

Tudengite sõnul organiseeris ülikooli rektor Dmitri Fursajev koos teiste töötajatega üliõpilaste sundmineku 5.märtsil Moskvas Maneeži väljakul toimunud meeleavaldusele.

Samal päeval olid venemaalased endale ülekaalukalt taas Putini presidendiks valinud ning just tema poolehoidjad väljakule tähistama kogunesidki.

Tudengite väitel rikkus rektor seadusandluse artiklit, mis järgi ei tohi riigiametnikud sundida inimesi meeleavaldustele minema, vahendab Moscow Times.

Ülikool on süüdistused tagasi lükanud. Rektor Fursajev sõnas, et tema poolt vaadatuna polnud mingit sundust.

Internetti postitatud videost on aga näha Fursajevit ruupori vahendusel tudengite poole pöördumas, kus ta selgitab, et üliõpilased kutsuti üritusele minemiseks loengust ära. Rektor lisab oma sõnavõtus ka, et kohale mitteilmuvate üliõpilaste puudumise põhjuseid hakatakse hiljem uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles