Benedictus XVI sõidab visiidile Ladina Ameerikasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI.
Paavst Benedictus XVI. Foto: SCANPIX

Peagi 85-aastaseks saav paavst Benedictus XVI suundub Ladina Ameerikasse, külastades seal Mehhikot ja Kuubat.


Vatikani esindaja Frederico Lombardi sõnul läheb Benedictusel oma vanuse kohta hästi, kuid reedel algava visiidi ajakava on tema jaoks kohandatud.

Benedictus, kes 1991. aastal infarkti üle elas, ei reisi südameprobleemide tõttu kõrgemal asuvatesse Mehhiko piirkondadesse. Samuti on paavsti avalike esinemiste vahele planeeritud pikemad pausid.

Benedictus võtab 14-tunnise Mehhiko reisi ette ülehomme. Enne kohtumisi ja usutseremooniaid peab paavst kohanema ka seitsmetunnise ajavahega.

Havanna peapiiskop Jaime Ortega, kes Benedictuse esmaspäeval Kuubas vastu võtab, avaldas samuti oma muret paavsti eelseisva reisi üle. «Ta rääkis mulle oma muredest, mis nii pika sõiduga kaasnevad ning lisas, et tema vanus on paljude külastuste tegemisel takistuseks,» ütles Ortega Itaalia katolikule ajalehele Avvenire.

Benedictus peab visiidi jooksul tegema neli lennureisi, ööbima kolmes kohas ning samal ajal dissidentide ja kriitikute survega toime tulema.

Mehhikos kritiseeritakse paavsti arvatavasti mitmetes riikides aset leidnud katoliku kiriku pedofiiliaskandaalide pärast.

Kuubas on paavsti visiidi eel vahistatud hulgaliselt meeleavaldajaid ja dissidente, kes nõudsid, et paavst avaldaks Havannale survet poliitilise vabaduse suurendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles