Prantsuse politsei pidas kinni arvatava Toulouse'i tulistaja venna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse politsei pidas täna kinni nooruki, kes on arvatavalt Toulouse'i veretööd toime pannud tulistaja vend; tapmistes kahtlustatav 24-aastane mees pidas varahommikul politseinikega tulevahetust ning on end jätkuvalt barrikadeerinud ühte kortermajja.

Politsei sõnul on mõrtsukatöödes kahtlustatav 24-aastane mees Mohammed Merah, alžeeria päritolu Prantsuse kodanik, kes kuulub enda sõnul Al-Qaedasse ning kes võimude teatel on varem arreteeritud Afganistanis Kandaharis, mis on Talibani üks peamisi tugipunkte.

Politsei piiramisrõngasse võetud tulistaja annab end kolmapäeva pärastlõunal üles, teatas siseminister Claude Guéant.

«Ta ütles... et annab end täna üles,» ütles Guéant telekanalile BFM ja lisas, et võimud tahavad kahtlusaluse kindlasti elusana tabada, et ta kohtu ette viia.

Kahtlusalune viskas aknast püstoli välja, saades vastu «sidepidamisvahendi», ütles siseminister ja lisas, et tulistajal on veel kuulipilduja Uzi, Kalašnikov ja teisi relvi.

Juurdlusele lähedalseisev allikas ütles AFP-le, et Afganistanis sattus arvatav tapja korrakaitsjate huviorbiiti seoses tavaõigust puudutava juhtumiga.

Ministri sõnul pidas politsei kinni kahtlusaluse venna. Guéant lisas, et kahtlusalusel on sidemeid pühasõdalaste ja salafistidega.

«Ta väidab, et on modžaheed (pühasõdalane) ja kuulub Al-Qaedasse,» ütles siseminister Guéant varem ajakirjanikele sündmuspaigas.

«Ta tahtis kättemaksu palestiina laste eest ning ta tahtis ka kätte maksta Prantsuse armeele sekkumiste pärast välisriikide asjusse,» ütles minister.

Tulevahetuses varem hommikul sai kaks politseinikku haavata.

Mõrtsukas tappis üleeile hommikul Lõuna-Prantsusmaa linna juudi koolis kolm last ja õpetaja. Varasemates rünnakutes tappis kurjategija kolm sõdurit ja haavas üht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles