Galerii: tapetud Prantsuse dessantväelase matused

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saadeti Prantsusmaal Montaubani katedraalist viimasele teekonnale seal baseerunud dessantvägede rügemendis teeninud Abel Chennouf, kes oli üks esimesi ohvreid tulistamiste seerias, mille peamiseks kahtlusaluseks on nüüd oma Toulouse'i korteris korrakaitsjate eest varjuv põhja-aafrika päritolu Mohammed Rezah.


Tulistamised said alguse 11. märtsil, kui põhja-aafrika päritolu dessantväelane Imad Ibn Ziaten nõustus Toulouse’is kohtuma mehega, kes oli internetis nõustunud ostma tema rolleri ning saanud tehingus kokkuleppimise käigus muuseas teada ka, et müüja on sõjaväelane. Kohtumisel lasi ostja 30-aastase Ibn Ziateni maha.

Neli päeva hiljem tulistas sama isik Montaubani sõjaväelinnaku läheduses veel kolme dessantväelast. Neist kaks, 25-aastane Abel Chennouf ja 23-aastane Mohammed Legouade, said surma.

Esmaspäeval ründas tulistaja Toulouse’i Ozar Hatorah’ juudikooli, tappes sealse usuõpetuse õpetaja Jonathan Sandleri, tema viie- ja nelja-aastased pojad Arieh’ ja Gabrieli ning seitsmeaastase Miriam Monsonego.

Juudikoolis hukkunud maeti täna Iisraeli. Ibn Ziateni viimaseks puhkepaigaks saab tema kodumaa Maroko. Legouade maetakse sarnaselt Chennoufile Prantsusmaale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles