Prantsuse tulistamiste kahtlusalune on surnud

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

End Al-Qaeda võitlejaks nimetanud Mohamed Merah, kes võttis Prantsuse võimude teatel omaks seitsme inimese mahalaskmise sel kuul, suri täna pärast seda, kui politsei tema korterisse tungis.

Siseminister Claude Guéant ütles ajakirjanikele, et Merah sai surma, kui ta ise veel politseinikke tulistades hüppas oma korteri aknast välja, vahendas AFP.

Merah oli eelnevalt end sulgenud oma vannituppa. Kui politseinikud korterisse sisenesid, väljus ta vannitoast, tehes seda Guéanti sõnul «äärmusliku vägivallaga». Ministri sõnul tulistas ta mitme relvaga, seejärel suundus ta tagasi vannituppa ja hüppas selle aknast välja. Ta leiti surnuna pärast allahüppamist. Le Monde'i andmetel asus Merah' korter teisel korrusel.

Politsei piiras Merah' kortermaja ümber eile varahommikul. Päeva jooksul peetud läbirääkimiste käigus tunnistas 23-aastane alžeeria päritolu Prantsuse kodanik üles, et lasi sel kuul Toulouse'is ja selle lähedal maha kolm sõdurit ning neli juuti, nende seas kolm last, sest soovis kätte maksta palestiina laste tapmise eest Gazas ja Prantsusmaa sõjalise sekkumise eest Afganistanis.

Tänase haarangu käigus sai üks politseinik kuulihaava jalga, veel kaks politseinikku on šokis. Le Monde'i sõnul tulistati Merah' korterisse sissetungimise käigus 300 kuuli.

Merah oli varem politseile teatanud, et soovib surra relvad käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles