EL kavatseb rünnata Somaalia piraatide tagalat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laevakaitsjad eelmisel aastal Saksa fregati Hamburg pardal Djibouti ranniku lähedal.
Eesti laevakaitsjad eelmisel aastal Saksa fregati Hamburg pardal Djibouti ranniku lähedal. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kiidab tõenäoliselt homme heaks plaani rünnata Somaalia piraatide varustust kuival maal ja laiendada seeläbi neli aastat kestnud laevakaitseoperatsioonide haaret.

Saksamaa on seni suhtunud kõhklevalt kavatsusse lubada ELi sõjalaevadel tulistada Somaalia rannikul hoitavaid piraatide veokeid, varustust, aluseid ja kütust, kuid täna andsid sakslased mõista, et toetavad siiski plaani.

«Ma arvan, et me leiame üksmeele,» ütles Saksa asekaitseminister Christian Schmidt Brüsselisse ELi kaitseministrite kohtumisele saabudes.

Otsuse langetavad välisministrid homme. Samas kiidetakse ametlikult heaks ka operatsioon Atalanta pikendamine 2014. aasta detsembrini.

Schmidt juhtis tähelepanu asjaolule, et laevakaitsemissiooni laiendatud mandaadi peab heaks kiitma Saksa parlament.

ELi ametnikud on rõhutanud, et uus mandaat ei tähenda sõdurite paigutamist Somaalia pinnale.

Praegu tegutseb Aafrika kirderannikul üheksa ELi sõjalaeva, eskortides aluseid, mis toimetavad Somaaliasse humanitaarabi ja pidades korda laevateedel, kus varitsevad piraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles