Sarkozy tõotab teha lõpu äärmuslaste islamistlikule ajupesule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse president Nicolas Sarkozy tõotas täna, pärast seda kui politsei tappis islamiäärmuslasest Toulouse'i tulistaja, et riigil on kavas asuda võitlusse äärmusideoloogilise ajupesu vastu islamiusku kodanike hulgas.

President ütles, et soovib kohtulikke samme inimeste vastu, kes ammutavad õpetust džihadistlikest veebisaitidest ja lasevad end välisriikides ajupesta.

Samuti tuleb teha lõpp olukorrale, kus Prantsusmaa vanglatest on saanud ekstremismi taimelava.

«Alates nüüdsest karistatakse kriminaalkorras iga isikut, kes külastab pidevalt internetisaite, mis ülistavad terrorismi ja kutsuvad üles vihkamisele ja vägivallale,» ütles ta telepöördumises.

Sarkozy lubas ühtlasi, et iga isik, kes reisib välismaale, et omandada terrorismini viivaid ideoloogiaid, antakse kohtu alla.

President lisas, et palus justiitsministril uurida, mil määral on äärmuslikud ideoloogiad levinud Prantsusmaa vanglates.

Sel kuul Edela-Prantsusmaal seitsme inimese mahalaskmise omaks võtnud Mohamed Merah lasti täna maha oma korteris politsei eriüksuslaste operatsiooni käigus.

Juhtiv terrorismivastane prokurör François Molins ütles ajakirjanikele, et 45-kaliibrilise Coltiga relvastatud Merah osutas ägedat vastupanu, mistõttu politsei ta enesekaitseks maha lasi. Merah leiti surnuna pärast seda, kui ta oma teise korruse korteri aknast veel tulistades alla hüppas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles