EL kehtestab sanktsioonid Süüria presidendi naisele ja emale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kodanikust Asma Assad saab küll edaspidigi väisata oma kodumaad, aga ei pääse ülejäänud 26 ELi liikmesriiki.
Briti kodanikust Asma Assad saab küll edaspidigi väisata oma kodumaad, aga ei pääse ülejäänud 26 ELi liikmesriiki. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisministrid kavatsevad kehtestada täna sanktsioonid Süüria presidendi Bashar al-Assadi Suurbritannias sündinud naisele Asmale, emale, õele ja veel ühele naissugulasele, ütles EL-i diplomaat.


Brüsselisse kõnelustele kogunenud välisminsitrid toetavad ilmselt ettepanekut külmutada Assadi lähedaste varad ja kehtestada neile reisikeeld. Sanktsioonid laienevad veel kaheksale presidendi kaaskonna liikmele.

EL-i sanktsioonide 12 varasemas voorus on musta nimekirja kantud 150 ettevõtet ja inimest, nüüd kaalutakse veel kahe firma lisamist.

Assadi enda kohta kehtivad piirangud juba alates möödunud aasta maist.

Süüria esimene leedi on Briti kodanik ja nii ei saa EL-i reisikeeld Londoni sõnul takistada teda Suurbritanniasse sisenemast, küll aga ülejäänud 26 liikmesriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles