Õpetaja palus õpilastel mälestada Toulouse´i tulistajat

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Merah.
Mohamed Merah. Foto: SCANPIX

Seitse inimest tapnud Mohamed Merah´ mälestuseks leinaseisakut korraldanud Prantsuse õpetaja kõrvaldati oma töölt.

Politsei lasi üleeile Tou­louse’is 32 tundi kestnud haarangu järel maha 23-aastase Mohamed Merah’, kes võttis omaks kolme sõduri, kolme juudi lapse ja nende rabi mahalaskmise sel kuul, väites, et tegu on kättemaksuga palestiina laste tapmise eest ja Prantsusmaa sõjalise sekkumise eest Afganistanis.

Kohaliku meedia teatel palus Rouanis asuva Gustave Flauberti gümnaasiumi inglise keele õpetaja oma õpilastel mälestada minutilise leinaseisakuga Merah´, nimetades teda ohvriks ning väites, et võimude teated tulistaja sidemetest terroriorganisatsiooniga Al-Qaeda ei vasta tõele ning on meedia ja president Nicolas Sarkozy väljamõeldis.

Enamik abiturientidest kõndis seepeale klassiruumist välja, vahendas uudisteagentuur AFP.

Haridusametnike sõnul ei ole õpetajat süüdi mõistetud, kuid sellele vaatamata otsustas Prantsuse haridusminister Luc Chantel õpetaja töölt kõrvaldada ning keelas tal kooli siseneda.

Kohalike haridustöötajate ühenduse esindaja sõnul on naisõpetaja oma sõnu ka kahetsenud. Organisatsiooni väitel on naisel ka terviseprobleeme ning ta saab psühholoogilist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles