Iiri kohus mõistis Eesti nooruki peksmise eest vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iirimaal mõisteti eile kolmeks aastaks vangi Eesti päritolu noormees, kes jäi kohtus süüdi oma Iiri eakaaslase peksmises.

Süüdistuse kohaselt ründas Martin Ollo (19) 2009. aasta juunis kaks korda 17-aastast Stephen Lyne’i ja peksis teda, vahendab Irish Independent.

Lyne suri paar päeva hiljem pussitamise tagajärjel. Tema tapjaks oli Shane Regan, kes hukkus 2010. aastal juhtumiga mitteseotud õnnetuses, enne kui talle tapmissüüdistus jõuti esitada.

Tralee tehnikainstituudis õppiv Ollo kolis Iirimaale 2001. aastal koos emaga. Kohtuotsust kuulas ta emotsioonitult. Kohal olid nii noormehe ema, kallim kui paar sõpra.

Kohtunik märkis otsust välja kuulutades, et Ollo ei kavatsenud Lyne’i surma ega ole selle eest otseselt vastutav. Samuti leidis kohus, et tal pole süüd ka tapmise motiiviks saanud kuulujuttude levitamises, milles väideti alusetult, et Lyne oli toime pannud vägistamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles