Santorum võitis Louisianas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Santorum.
Rick Santorum. Foto: SCANPIX

USA Louisiana osariigis eile toimunud vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimised võitis endine Pennsylvania senaator Rick Santorum.

Võit on pigem sümboolse väärtusega, sest ehkki Santorum on nüüd võitnud eelvalimised 11 osariigis, jääb ta kaugele maha endisest Massachusettsi kubernerist Mitt Romneyst.

«Meie kampaania teeb ajalugu,» kuulutas Santorum e-kirjas toetajatele, kui esialgsed tulemused näitasid, et on saanud vähemalt 50 protsenti häältest. Lõplike tulemuste kohaselt toetas Santorumit 49 protsenti valijaist.

Romney kogus 27 protsenti häältest ning ikka veel valimisvõitlust jätkavad endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich ja esindajatekoja Texase liige Ron Paul olid saanud vastavalt 16 ja 6 protsenti.

«Pärast Ronald Reaganit 1976. aastal ei ole ükski konservatiivne kandidaat võitnud nii palju osariike kui meie,» ütles Santorum, kelle arvel on 11 võitu 34st.

Ta on lubanud võidelda vabariiklaste valimiskonvendini augustis, kui Romney selleks ajaks vajaliku 1144 valijamehe toetust ei kogu. Praegu on Romney selja taga umbes 560 delegaati, Santorumil 246.

Louisianas oli Santorumi võit ootuspärane, aga edasi lähevad eelvalimised osariikidesse, kus Romney on eelisseisus.

Järgmised valimised toimuvad 3. aprillil Wisconsinis, Marylandis ja Ühendriikide pealinnas Washingtonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles