Prantsuse tulistajal võis olla mitu abilist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Merah
Mohammed Merah Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei kahtlustab, et Montaubanis ja Toulouse´is tulistanud Mohammed Merah`l oli lisaks ta vennale veel abilisi.

Politsei püüab teha kindlaks, kes aitas Merah`l varastada rollerit ning postitas tapmisvideod telekanali al-Jazeera Pariisi toimetusele,  edastab AFP.

Politsei arreteeris Merah` venna, kes tunnistas, et osales rollerivarguses. Politseil aga on siiani teadmata isik, kes eemaldas rolleril olnud vargavastase kaitsemehhanismi. Sama isik võis osta Merah`le ka rolleri lisavarustuse.

Politsei ei välista, et see siiani tabamata isik postitas surmavideod al-Jazeerale.

Politsei sõnul ei saanud Merah` videoid ise saata, kuna postitamise ajal oli ta Toulouse´is ümber piiratud. Selleks ajaks oli ka Merah` vend juba vahi all.

Politseiallika andmetel pandi videod posti Toulouse`ist väljapoolt.

Kanal al-Jazeera teatas eile, et nad ei näita Mohammed Merah` tehtud videoid.

Al-Jazeera kinnitusel ei ole videotel uut informatsiooni ja nende näitamine läheks vastuollu kanali põhimõtetega.

Kanali esindaja paljastas, et videotel on Merah` veretööd, mille taustal kõlab muusika ning koraani tekstid.

Prantsuse president Nicolas Sarkozy palus ka teisi meediaallikaid neid videoid mitte avaldada austusena ohvrite suhtes. Merah` ohvrite perekonnad lubasid minna kohtusse, kui neid tapmisvideoid näidatakse.

Merah` tappis seitse inimest, kellest kolm olid Põhja-Aafrika päritolu dessantväelased.  Ülejäänud olid seotud Toulouse`i juudi kooliga. Hukkunute seas oli selle kooli kolm õpilast ja õpetaja.

Tapja isa Mohamed Benalel Merah plaanib Prantsuse riigi kohtusse kaevata, kuna võimuesindajad lasid ta poja maha. Mohammed Merah` hukkus politsei eriüksuse piiramisrõngas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles