Plagiaadisüüdistus ei sunni Ungari presidenti tagasi astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari presidendi Pal Schmitti doktoritöö.
Ungari presidendi Pal Schmitti doktoritöö. Foto: SCANPIX

Ungari president Pal Schmitt teatas kolmapäeval, et ei kavatse tagasi astuda, kuigi Budapesti ülikooli uurimiskomitee leidis, et tema 1992. aasta doktoriväitekiri sisaldas hulgaliselt teistest allikatest kopeeritud lehekülgi ja massiliselt vigu.

President ütles, et ei ole ametist lahkumist hetkekski kaalunud ja et komitee järeldused kinnitavad tema enda väiteid, et ta ei teinud midagi valesti.

Budapesti Semmelweizi ülikooli uurimiskomitee vabastas presidendi plagiaadisüüdistustest, öeldes, et teadlased ja ülikooli kehakultuuri osakond pidanuks märkama sarnasusi Schmitti olümpiamängude analüüsi ja teiste autorite teoste vahel ning neile tähelepanu juhtima.

Komitee otsustas, et väitekiri vastas selle kaitsmise ajal kehtinud ametlikele nõuetele, kuigi selles puuduvad viited ja tsitaadid ning bibliograafias on segadusi.

«Mitte hetkekski ei mõelnud ma tagasiastumisele,» ütles Schmitt riigitelevisioonile. «Mind ei valitud presidendiks selle põhjal, missuguse doktoritöö ma 20 aasta eest kirjutasin, vaid hoopis teiste omaduste pärast.»

«Ma jätkan vastutustundega oma presidendikohuse täitmist,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles