Briti bensiinimüüjad süüdistavad valitsust kütusekriisi tekitamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti bensiinimüüjad süüdistavad valitsust kütusekriisi tekitamises
Briti bensiinimüüjad süüdistavad valitsust kütusekriisi tekitamises Foto: SCANPIX

Suurbritannia bensiinimüüjaid ärritas valitsuse nõuanne, mis soovitas inimestel seoses transpordisektori võimaliku streigiga bensiini tagavaraks varuda.

Valitsuse soovituse tagajärjel kasvas sel nädalal bensiini müük  ning osades bensiinijaamades lõppes kütus täiesti otsa, edastab The Telegraph.

Konservatiivse partei esindaja, poliitik Francis Maude soovitas autoomanikel varuda lisakütust, mida saaks garaažis hoida.

Briti tuletõrjujate liidu FBU arvates peaks poliitik oma sõnad tagasi võtma, kuna suure koguse bensiini hoidmine garaažis võib ohuolukorra tekitada.

«See ei ole hea nõuanne. Inimesed ei pruugi teada bensiini hoidmisega seotud riske. Need, kellel garaaži ei ole, võivad hakata bensiini hoidma eluasemetes. Kui bensiin süttib, siis on tagajärjed karmid,» sõnas FBU juht Matt Wrack.

Wrack rõhutas, et seaduse järgi tohib koduses majapidamises olla vaid kümme liitrit bensiini, mida tuleb hoida kahes kanistris.

Briti transpordisektori esindajad ähvardavad streigiga tööturvalisuse kitsakohtade ja viletsate töötingimuste tõttu. See streik mõjutaks Suurbritannias olevatest bensiinijaamadest 90 protsenti. Kui lisakütust juurde ei veeta, siis lõppeks bensiinijaamades kütus kahe ööpäevaga.

Briti seaduse kohaselt tuleb streigist ette teada üks nädal.

Peaminister David Cameron peab transpordisektori streiki põhjendamatuks ning soovitas osalistel tööprobleemid kiiresti lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles