Türgi telekanal: maailma luureteenistused kasutavad džinnide abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kogu maailma salateenistused kasutavad üleloomulike olendite abi, kusjuures venelased teevad seda kõige edukamalt, jättes ameeriklased ja iisraellased selja taha, teatati ühes Türgi riikliku televisioonikanali TRT saates.

«Vene allveelaevades kogutakse infot džinnide abil,» sõnas teoloog ja kirjanik Mehmet Seker iganädalases poliitikasaates «Suur tagaajamine» (Büyük Takip), edastas Haber.sol.org.tr uudisteportaal RIA Novosti vahendusel.

Seker oma mõtteavaldust ei täpsustanud, kuid lisas, et Ameerika CIA ja Iisraeli Mossad kasutavad määratlemata eesmärkideks samuti džinnide abi, kuid nad ei ole selles nii edukad kui Vene KGB.

Saate käigus jäi selgusetuks, miks Seker just sellist terminit kasutada otsustas. Tegelikult suleti KGB 1991. aastal ja asendati FSBga.

«Ka NASA olevat otsinud ükskord Türgis džinnide eksperti, lootes üleloomulikke olendeid kasutada orbiidile saadetud satelliitide parandamisel,»sõnas pühapäeval eetris olnud saates teine külaline, poliitikaekspert Omer Ozkaya.

Eilse seisuga polnud ükski Ozkaya või Sekeri nimetatud ametitest nende mõtteavaldusi kommenteerinud.

1964. aastal asutatud TRT on Türgi prestiižseim telekanal, mis säilitas telemonopoli kolme aastakümne vältel.  

Džinnid on koraani järgi üks kolmest Allahi loodud rassist inimeste ja inglite kõrval. Islamimaailmas on usk džinnidesse siiani laialt levinud.

2011. aastal heideti mitmed Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejadi lähedased liitlased vanglasse, süüdistatuna nõiduses ja džinnidega salasepitsuste pidamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles