Ukraina neiu suri pärast võigast grupivägistamist

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksana Makar.
Oksana Makar. Foto: SCANPIX

Ligi kolme nädala eest noorukite jõhkra grupivägistamise ohvriks langenud 18-aastane Ukraina neiu suri täna.

Kolm noort meest kõigepealt vägistasid Oksana Makari, siis kägistasid teda, matsid elusana ning jätsid ta seejärel surema, sõnasid süüdistajad, vahendab AFP.

Intsident toimus Ukraina lõunaosas asuvas Mõkolajivi linnas 10. märtsil.

Ohvri leidis järgmisel päeval pärast vägistamist juhuslik möödakäija ehitusplatsilt.

Prokuröride sõnul olid kurjategijad püüdnud oma tegu varjata, kägistades neiu juhtmega ja jättes ta teki sisse mässitud alasti keha ehitusplatsile, ka olevat nad ta enne lahkumist põlema pannud.

Neiu toimetati haiglasse kriitilises seisundis. 55 protsendil Makari nahast olid põletushaavad. Arstid olid sunnitud amputeerima nii tema jalalaba, ühe sääre kui ka käe.

Oksana Makar suri saadud vigastustesse Donetski erihaiglas, kuhu ta pärast leidmist toimetati.

Ukraina meedia teatel kahtlustatakse rünnakus kolme noormeest, kelle jõukatel vanematel on tihedad sidemed kohaliku võimuladvikuga. Kahtlusaluste nimesid pole politsei avalikuks teinud, kuid kohaliku meedia teatel on tegu 23-aastase Jevhen Krasnošeki, 24-aastase Maksim Prisjažnjuki ja 22-aastase Artem Pogosjaniga.

Kolm noormeest arreteeriti 11. märtsil, kuid kaks neist lasti varsti vabaks. Juhtum tõi kaasa nii kohalike elanike kui ka feministliku rühmituse Femen meeleavaldused.

Pärast proteste võttis politsei kõik kolm meest 13. märtsil uuesti vahi alla. Kahele kahtlusalusele esitati süüdistus grupiviisilises vägistamises ja kolmandale vägistamises ja mõrvakatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles