Jākobsonsi naaber: tegu oli tellimustööga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonīds Jākobsons
Leonīds Jākobsons Foto: Facebook

Riia südalinnas tulistati neljapäeval salajaste dokumentide paljastamisega tegeleva portaali ajakirjanikku Leonīds Jākobsonsi, tema naabri sõnul oli tulistamise näol kindlasti tegu tellimustööga.

Politsei andmeil tulistati ajakirjanikku näkku ning sündmuste ainus tunnistaja on Jākobsonsi üheksa-aastane poeg, vahendas rus.tvnet.lv.

Jākobsonsi naabri Aleksander Zaidali hinnangul oli tulistamise näol kindlasti tegu tellimustööga.

Zaidal kirjeldas, et tulistamist ta ei kuulnud, küll aga karjatust, misjärel avas ukse ja nägi haavatud ajakirjanikku.

«Ta oli koos lapsega, lasi tolle ette ja palus tal korterisse joosta, jäädes ise trepikotta, kus teda haavati,» rääkis naaber.

Kui Aleksander oma korteriukse avas, nägi ta, et trepikojas oli kõik kaetud verega, Jākobsonsi kõrval seisid tolle isa ja naine.

Trepikojas oli tunda gaasilõhna.

«Arvan, et tegu oli reaalse tellimustööga,» leidis naaber, kes välistas juhuslikkuse faktori.

Naabri jutu järgi sai Jākobsons arstide abiga ise trepist alla minna. Aleksander usub, et ta naabril vedas ning et teda kavatseti tappa.

Kannatanu viidi haiglasse. Politsei esindaja Tom Sadovskise sõnul tapmisähvardusi ajakirjanikule tehtud ei olnud.

Agentuuri LETA andmeil vaatasid sündmuskoha üle kaks politseinikku, kes kohe seejärel lahkusid. Ühe sündmuskohal viibinu sõnul võidi ajakirjanikku tulistada gaasipüstolist väga väikese vahemaa pealt. Teistel andmetel jooksis Jākobsons pärast vigastada saamist korrus kõrgemale oma korterisse, kust helistas kiirabisse.

Vaata fotosid ja videot sündmuskohalt portaalist rus.tvnet.lv!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles