EL soovib peatada ajude äravoolu Ida-Euroopast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Hahn.
Johannes Hahn. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu regionaalpoliitika volinik Johannes Hahn ütles reedel, et blokk peaks leidma mooduse Ida-Euroopa ajude äravoolu peatamiseks.

Ta ütles pärast kohtumist Läti peaministri Valdis Dombrovskisega, et nad arutasid võimalikku pilootprogrammi, mis innustaks Ida-Euroopa juhtivaid uurijaid ja teadlasi koju naasma, mitte välismaal töötama.

Eesmärk on kasutada Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Euroopa Sotsiaalfondi raha, et pakkuda teadlastele atraktiivseid töökohti kodumaal.

«Sellistes riikides nagu Läti peaks eelseisval rahandusaastal kindlasti üks tähtsamaid punkte olema migratsiooniga võitlemine,» lisas Hahn.

Kunagi Saksamaal töötanud endine füüsik Dombrovskis võttis rängast majanduskriisist väljatulemiseks kasutusele kokkuhoiumeetmed ning sisemajanduse kogutoodang kasvas 2011. aastal 5,5 protsenti. Töötus on siiski endiselt 14 protsendi kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles