Leedu õhuruumi on 2011. aasta algusest rikutud üheksal korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene SU-27 hävituslennukid
Vene SU-27 hävituslennukid Foto: SCANPIX

Leedus registreeriti alates 2011. aasta algusest üheksa õhuruumi või lennunduseeskirjade rikkumist, millest vaid ühe tegi sõjalennuk.

Alates 2011. aasta algusest on Balti õhuruumi kaitsvad NATO hävitajad kolmel korral rikkumisi uurima saadetud, ütles kaitseministeerium vastuses BNS-i järelepärimisele.

«Nendest rikkumistest ühe pani toime sõjalennuk 27. märtsil,» täpsustas ministeerium.

Teisipäeval lendas Vene SU-27 sõjalennuk 12 kilomeetri kaugusele üle Leedu piiri. Üleeile esitas Leedu Vene suursaadikule vahejuhtumiga seoses diplomaatilise noodi.

Saksa hävitajaid, mis parajasti NATO õhuturbemissiooni täidavad, sündmuskohale ei saadetud, sest Vene lennuk viibis Leedu õhuruumis vaid kaks minutit.

Vene kaitseministeerium eitab rikkumist. «Vene hävitajad ei sisenenud 27. märtsil Leedu õhuruumi,» ütles Vene Lääne sõjaväeringkonna pressiesindaja kolonel Andrei Bobrun uudisteagentuurile Interfax.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles