Katainen: relvaseadus täiendavat karmistamist ei vaja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orivesi koolimaja
Orivesi koolimaja Foto: SCANPIX

Soome peaministri Jyrki Kataineni sõnul oleks relvaseaduse karmistamine liiga lihtne vastuabinõu Orivesi koolitulistamisega seotud keerulisele küsimusele.

Tema sõnul peaks ühiskond leidma paremini üles ebastabiilses psüühilises seisundis olevad inimesed, vahendas Helsingin Sanomat Online. Nii saaks vältida olukorda, kus keegi haarab legaalse või illegaalse relva.

«Relvaseadust on viimasel ajal karmimaks muudetud ja see on hea, kuid ma ei usu, et sellega suudetakse niisuguseid olukordi vältida,» rääkis peaminister.

Katainen tunnistas, et juhtunu oli tema jaoks ootamatu. «Nüüd peab mõtlema, mida siin (Orivesi koolitulistamises) oleks tulnud teha teisiti ja selles asjas lihtsaid lahendusi pole.»

Orivesi kool oli saanud hoiatuse, et tulistati ühte inimest ja oletatavasti suundub tulistaja kooli poole. Kriminaalpolitsei komissari Jari Kinnuneni sõnul oli see üks põhjus, miks koolis oli jõutud edastada kõigile korraldus minna klassidesse ja panna uksed lukku, vahendas YLE.

Orivesi koolimajas klassiukse pihta tulistanud noor mees oli võtnud jahipüssi oma isale kuuluvast relvakapist. Aastal 1989 sündinud mehele oli väljastatud paralleelne kasutusluba kolmele relvale, millest ühte ta nüüd kasutaski.

Lisaks tulistas ta püstolist, mille kohta tal kasutusluba polnud.

Täna jätkub kahtlusaluse ülekuulamine, ka küsitletakse kannatanuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles