Ukraina võimud lubasid Tõmošenkole ravi väljaspool vanglat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina andis täna seljavalude käes vaevlevale opositsiooniliidrile Julia Tõmošenkole loa saada arstiabi väljaspool Katšanovski vanglat, kus ta kannab ametivolituste ületamise eest määratud seitsmeaastast vanglakaristust.


Peaprokuratuur teatas, et rahuldab oranži revolutsiooni liidri erakonna partei taotluse, mis võimaldab tal saada lülivaheketta songa ravi väljaspool vanglat.

Teates osutatakse, et Tõmošenko võib suunduda uuringutele ja ravile spetsialiseerunud meditsiiniasutusse.

Avaldusest ei selgu, kas endine peaminister võib suunduda ravile ka välismaale, ent peaprokuratuuri pressiesindaja kinnitusel viitas see spetsiifilistele raviasutustele Ukrainas.

Tõmošenko esitas varem taotluse raviks Saksa kliinikus.

Berliin teatas laupäeval, et peab kõnelusi Kiieviga võimaluse üle, et Tõmošenko saaks ravi välismaal.

Karismaatilisele opositsiooniliidrile määrati mullu seitsmeaastane vangistus ametivolituste ületamise eest gaasilepingute sõlmimisel Venemaaga 2009. aastal.

Ta on keeldunud vangla pakutud ravist, süüdistades Ukraina arste erapoolikuses ning tema poliitilise rivaali – president Viktor Janukovitši korraldusel töötamises.

Tõmošenko suhtes on algatatud ka rida teisi uurimisi, mida ta peab tema 2010. aasta presidendivalimiste teises voorus napilt võitnud Janukovitši isiklikuks kättemaksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles