Ateena protestiväljakul tulistas mees end võlgade tõttu pähe

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanem mees tulistas end täna Ateena kesklinnas, valitsusvastaste protestide toimumispaigaks olevas Syntagma väljakul pähe. Väidetavalt karjus ta enne enesetappu, et ei taha oma lapsi võlgadesse jätta, vahendab AFP.

Politsei sõnul tappis 77-aastane mees end parlamendist ligi saja meetri kaugusel asuva Syntagma metroojaama ees, kuhu on üle kahe aasta kogunenud valitsuse kärpekava vastased protestijad.  

Tulistamine toimus kohaliku aja järgi kell 8.45 paiku hommikul, mil väljakul viibis kümneid tööle ruttavaid inimesi. Tunnistajate sõnul karjus mees hetk enne enesetapu sooritamist: «Nii ei jäta ma oma lastele võlgu!»

Sündmuskohale kutsuti kiirabi ja mees toimetati lähedalasuvasse haiglasse, kuid ta oli selleks hetkeks juba surnud, sõnas politsei ning täpsustas, et mehe suitsiidi motiive hakatakse uurima.

«See oli sümboolne enesetapp. Kui see poleks siin, sellel väljakul ja parlamendi ees toimunud, poleks keegi seda märganud,» sõnas üks anonüümseks jääda soovinud pealtnägija, kes oli laskusid kuulnud teisel pool väljakut.

Majanduskriisi käes vaevlevas Kreekas on enesetappude arv küll kasvanud, kuid Euroopa keskmisest suitsiidide arvust on see jätkuvalt madalam. Politsei andmete kohaselt oli Kreekas nii 2010. kui ka 2011. aastal üle 600 enesetapu, mis oli 20 protsenti enam kui 2009. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles