Sri Lankal hukkus enesetapurünnakus mitukümmend inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lankal hukkus enesetapurünnakus mitukümmend inimest.
Sri Lankal hukkus enesetapurünnakus mitukümmend inimest. Foto: AFP / Scanpix

Sri Lankal õhkis end esmaspäeval keset sõjapõgenikke naissoost enesetapuründaja, surmates kaitseministeeriumi andmeil vähemalt 28 ja vigastades vähemalt 90 inimest.


«Esialgsetel andmetel õhkis LTTE naissoost suitsiiditerrorist end Visuamadu lähedal asuva põgenikelaagri kontrollpunktis, tappes vähemalt 28 inimest,» teatas ministeerium oma võrguleheküljel, vahendas uudisteagentuur BNS.

Relvajõudude teatel on hukkunute seas kaks ohvitseri ja 18 sõdurit ning haavatute seas kaks ohvitseri ja 48 sõdurit. Peale nende sai surma veel kaheksa ja haavata 48 tsiviilisikut.

Sri Lanka valitsus teatas pühapäeval, et saareriigi põhjaosas asuvast sõjatsoonist on nelja päeva jooksul pääsenud vähemalt 10 000 tsivilisti.

1970. aastatel tamilite iseseisvuse eest võitlust alustanud mässajad on valitsusvägede jõulise pealetungiga surutud üha kahanevale džunglialale.

President Mahinda Rajapakse hoiatas laupäeva õhtul, et separatistidel tuleb alistuda, kui nad ei taha surra, sest pealetung ägeneb.

Rahutused kestavad Sri Lankal juba alates 1972. aastast ja neis on hukkunud umbkaudu 70 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles