Video: jaapanlased naudivad kirsiõites Tokyot

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanlased lõõgastuvad õitsevate kirsipuude all Tokyos Ueno pargis, õiterohkus teeb tuju heaks pärast aastat möödumist tuuma- ja looduskatastroofist ning aitab viia mõtteid eemale raketiga ähvardavast Põhja-Koreast.

Rongisaatjana töötav 24-aastane Yui Nakayama rääkis Reutersile, et eelmisel aastal olid jaapanlased kirsside õitsemise hooajal märtsis aset leidnud maavärina tõttu surutud meeleolus. «Nüüd on Jaapan muutumas taas energiliseks ja ma olen õnnelik, et saan täna lõõgastuda ja lõbutseda koos kolleegidega.»

25-aastane ärimees Kiyoshi Nozawa tunnistas, et mõtted Põhja-Jaapanis elavatele inimestele teevad teda murelikuks. Kuid kuna nüüd on nii ilus aeg, siis parem on tunda rõõmu kirsiõitest ja kosutada ennast, lisas ta.

Pargis on näha ka palju perekondi, kes on tulnud õisi nautima koos lastega. Kawasakis (Kanagawa prefektuur) elav 37-aastane koduperenaine Miki Sugai tunnistas, et tunneb muret raketistardi pärast. Samas oleks mõttetu nii ilusal ajal lihtsalt kodus istuda ja nii otsustas ta minna välja kirsiõisi nautima.

Ka 37-aastane Junko Kikuchi tunnistas, et jaapanlaste tuju pole pärast mullu märtsis aset leidnud maavärinat olnud hea. Kuid nüüd on riputatud paberist laternaid ja kõik tunnevad end veidi paremini ning see teeb tuju heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles