Veebileht reklaamib end Titanicu halbadele ennetele viitavate dokumentidega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Titanic
Titanic Foto: SCANPIX

Titanicu reisijad eirasid mitmeid asju, mida meremehed peavad halvaks endeks, kirjutab ajaleht Irish Independent. Näiteks müüte selle kohta, et laevareisile võib halvasti mõjuda, kui pardal on naised, preestrid ja habemeajajad.


Leht märgib, et ebausklikud meremehed pidanuks olema ehmunud, kui kuulsid, et laeval on 353 naisreisijat, kolm habemeajajat, neli preestrit ja üks munk.

Veebilehte findmypast.co.uk haldav Debra Chatfield märkis, et Titanicu andmed viitavad, et Southamptonist teele asudes eirati meremeeste ebausku täielikult.

«See paneb mõtlema, kas pardal viibinud naiste, preestrite, koerte, habemeajajate, lillede ja punapeade – kelle kõigi osas on meremeeste seas levinud ebausk – kumulatiivne mõju vigastas merd nii tõsiselt, et see juhtis laeva tema halvale saatusele,» rääkis Chatfield.

Findmypast.co.uk-l on alates tulevast teisipäevast üleval Titanicu meeskonna päevikud ja muud laeva kohta käivad dokumendid.

15. aprillil täitub legendaarse aluse hukust Atlandi ookeanil sada aastat. Oma rohkem kui 1500 ohvriga on see siiani üks suurimaid merekatastroofe.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles