Šoigust saabki Moskva oblasti uus kuberner

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolukordade minister Sergei Šoigu (vasakul) koos presidendi esierindajaga Keskföderaalringkonnas Oleg Govruniga täna Moskva oblasti duuma ees.
Eriolukordade minister Sergei Šoigu (vasakul) koos presidendi esierindajaga Keskföderaalringkonnas Oleg Govruniga täna Moskva oblasti duuma ees. Foto: SCANPIX

Moskva oblasti järgmiseks kuberneriks saab senine Vene eriolukordade minister Sergei Šoigu, selgus pärast salajast hääletus oblasti duumas.

Duuma esimees Igor Brõntsalov rääkis Interfaxile, et laiali jagati 46 hääletussedelit ja Šoigu kogus 46 poolthäält.

Šoigu tänas duumasaadikuid toetuse eest. Ta lubas kogu jõu ja energiaga ning teadmistepagasiga teha kõik selleks, et elu oblastis oleks veelgi parem.

56-aastane Šoigu on Vene armee kindral, kes on aastast 1994 töötatud eriolukordade ministrina.
Kaksteist aastat kubernerina töötanud Boriss Gromovi kolmas ametiaeg lõpeb 11. mail 2012 ja ta otsustas neljandaks ametiajaks mitte kandideerida.

Praeguste oletuste järgi leiab Šoigu inauguratsioonitseremoonia aset 11. mail.

Võimupartei Ühtne Venemaa oli esitanud president Dmitri Medvedevile kolm võimalikku kandidaati Moskva oblasti kuberneri kohale. Riigipea otsustas eile esitada oblasti duumale hääletamiseks Sergei Šoigu kandidatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles