Lõuna-Osseetia süüdistab grusiine lasteaia tulistamises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tank Džava küla lähedal Lõuna-Osseetias.
Vene tank Džava küla lähedal Lõuna-Osseetias. Foto: AFP / Scanpix

Vene sõjaväe toel Gruusiast lahku löönud Lõuna-Osseetia separatistlik juhtkond süüdistab grusiine mürskude tulistamises Tshinvali linnas asuva lasteaia pihta, samas kui Thbilisi nimetab selliseid väiteid nonsensiks.


Lõuna-Osseetia võimude internetilehel (

cominf.org

) teatati täna, et kümme minutit pärast kella viit hommikul tulistati Nikozi küla lähedalt Tshinvalile kaks granaadiheitja RPG-7 granaati, mis olevat «iselikvideerunud» ühe lasteaia juures Džiojevi prospektil.

«Sapöörid leidsid sündmuspaigalt lõhkemata laengud. Ohvreid ja kannatanuid ei ole,» kinnitati teates, milles täpsustati, et rünnaku alla sattunud rajoon on üks tihedama asustusega kvartaleid linnas.

Lõuna-Osseetia võimud kutsusid ka OSCE vaatlejaid tutvuma leidudega. Lisaks väidavad nad, et Gruusia on asunud ette valmistama uut rünnakut, koondades soomukeid piiri lähedale ning teostades inseneritöid Ditsi küla juures.

Gruusia siseministeeriumi esindaja Šota Utiašvili lükkas aga süüdistused rünnakutes kiiresti tagasi. «See on nonsenss. Midagi sellist pole juhtunud,» ütles ta Reutersile. Mõlemad pooled on korduvalt varemgi vastastikku teineteist süüdistanud tule avamises üle de facto piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles