Muammar Gaddafi poeg viiakse Tripolisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saif al-Islam Gaddafi.
Saif al-Islam Gaddafi. Foto: SCANPIX

Liibüa tapetud endise diktaatori Muammar Gaddafi poeg Saif al-Islam toimetatakse järgmisel nädalal Tripolisse ning ta on nõus võtma endale advokaadi, ütles laupäeval Liibüa esindaja Rahvusvahelises Kriminaalkohtus (ICC).

«Saif al-Islam viiakse enne järgmise nädala lõppu Zintani vanglast üle ametlikku vanglasse Tripolis,» sõnas Ahmed Jehani, keeldudes julgeolekukaalutlustel nimetamast täpset kuupäeva.

«Zintani revolutsionäärid nõustusid ta üle andma võimudele, seega ta viiakse üle ja mõistetakse tema üle kohut vastavalt Liibüa seadustele,» sõnas Jehani.

Tema sõnul keeldus Saif al-Islam algul advokaati palkamast, kuid viimase kahe päeva jooksul nõustus ta siiski võtma advokaadi, kes võib olla nii liibüalane kui välismaalane.

Saif al-Islami, kes vahistati 19. novembril Liibüa lõunaosas, hoitakse salajases kinnipidamiskeskuses Zintanis, 180 kilomeetrit Tripolist lõunas, kus valvurid on väidetavalt teda väärkohelnud.

Rahvusvaheline Kriminaalkohus soovib tuua Saifi Haagi, et mõista tema üle kohut süüdistatuna inimsusvastastes kuritegudes, kuid Liibüa uus valitsus soovib kohtupidamist kodumaal.

«Üksi surve ei sunni Liibüat teda üle andma,» kinnitas Jehani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles