Briti siseministeeriumi veebikülge tabas häkkerirünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Briti siseministeeriumi veebikülge tabas pühapäeval häkkerirünnak, mille korraldas ilmselt rühmitus Anonymous.

Siseministeeriumi veebikülg homeoffice.gov.uk oli öösel mitu tundi suletud ning probleemid jätkusid ka pühapäeva päeval, kui külastajad leidsid teate «lehekülge ei leitud».

«Me oleme online-protestidest teadlikud,» ütles siseministeeriumi esindaja, keeldudes kommentaaridest.

Anonymousi Twitteri-läkituses öeldakse, et nemad korraldasid rünnaku ning uusi rünnakuid Briti valitsuse veebikülgedele on oodata igal laupäeval.

Valitsuse minister Grant Shapps ütles, et siseministeeriumi internetilehekülje ründamine on murettekitav. Opositsioonilise leiboristide partei esindaja Chuka Umunna avaldas samuti muret, öeldes BBC-le, et «me räägime siin kogukonna turvalisuse küsimustest».

Anonymous ja teine rühmitus LulzSec on korraldanud arvukalt häkkerirünnakuid kompaniide ja institutsioonide, teiste seas USA Luurekeskagentuuri, Suurbritannia organiseeritud kuritegude vastu võitlemise agentuuri, Jaapani Sony Corpi ja Mehhiko valitsuse veebikülgede vastu.

Anonymousi Itaalia haru ründas märtsis Vatikani internetilehekülge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles