Rick Santorum teatas ametlikult valimisvõitlusest loobumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Santorum.
Rick Santorum. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks püüelnud ja populaarsuselt teisel kohal püsinud Rick Santorum teatas teisipäeval ametlikult, et peatab kampaania ja loobub valimisvõitlusest.

Pennsylvania endise senaatori Santorumi sõnul oli loobumises oma osa tema tütre Isabella tervislikul seisundil ja lõplik otsus sündis nädalavahetusel, kui laps sattus taas haiglasse.

«Me ei saa kunagi enam olema riik, mis liigub võimsalt ja silmapaistvalt edasi, kui me ei tuleta endale meelde, kes me oleme ja mis teeb meist ameeriklased. Selles seisnes ka meie kampaania,» ütles Santorum Gettysburgis kõneledes.

Massachusettsi endine kuberner Mitt Romney juhib nüüd kahe teise rivaali ees ülekaalukalt ja vabariiklaste presidendikandidaat on sisuliselt selgunud. Santorum ei ole siiski veel teatanud, kas ta asub nüüd Romneyt toetama.

Endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich möönis pühapäeval, et Mitt Romney on partei kõige tõenäolisem kandidaat. Gingrich on kinnitanud, et ta jääb edasi konkureerima, kuigi Romney ja Santorum on juba kaugele ette jõudnud. Jätkamist on kinnitanud ka Texase kongresmen Ron Paul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles