Politseinikud võtsid duumahoone juures Moskvas kinni opositsionäär Udaltsovi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov
Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov Foto: SCANPIX

Moskva politsei tugevdas kaitset seoses peaministri Vladimir Putini tänase ettekandega duumahoone kaitset, ehitise ees peeti teiste seas kinni ka Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov.

Politseinikud sulgesid kõik juurdepääsud riigiduuma vanale hoonele Ohhotnõi rjadil ja samuti uuele hoonele Georgijevi põiktänaval, vahendas RIA Novosti.

Duumahoonesse pääsevad ametitõendit või aastast akrediteeringut omavad inimesed. Ühekordseid lube täna ei saa.

Ehitise juures seisab mitu politseibussi, kõrvale on pargitud ka furgoone.

Politseikorrapidaja selgitas RIA Novostile, et julgeolekumeetmete tõhustamise põhjuseks on opositsionääride plaan korraldada aktsioon Valge Riigiduuma.

Udaltsov oli varem teinud aktivistidele ettepaneku korraldada riigiduuma juures jalutuskäik ja kinnitada riietele valgeid lindikesi.

Politseinikud pidasid Udaltsovi kinni duumahoone ligipääsu juures ja ta toimetati politseibussi. Koos temaga võeti kinni mitu inimest.

Udaltsovi sõnul tahavad nad Putinilt teada üksnes seda, et «millal toimuvad Venemaal lõpuks ka ausad valimised».

Putin teeb parlamendi ees iga-aastase kokkuvõtte valitsuse tööst. Lisaks avalikustab ta oma plaane kolmandaks presidendi ametiajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles