Indoneesiat raputas ülivõimas maavärin

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia Acehi maakonda tabas täna ülivõimas maavärin magnituudiga 8,6 Richteri skaalal, teatas riigi geofüüsikaamet ja kinnitas ka USA geoloogiateenistus (USGS).

Varem oli teatatud, et maa-aluste tõugete võimsuseks mõõdeti 8,9 magnituudi, kuid USGS vähendas hiljem seda numbrit veidi, vahendas AP. 

Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus väljastas teate hiidlaine ohust kogu India ookeanile, vahendas Reuters.

Pärast võimsuse numbri mõningast vähendamist on tsunamihoiatus endiselt jõus, kuid uurijad ei oota enam suurt ja purustava jõuga hiidlainet.

Esialgse informatsiooni järgi põgenesid Indias inimesed maa-aluste tõugete ajal majadest välja tänavatele. Suurhooned kõikusid Malaisia ja Indoneesia rannikul. Ka oli maavärinat tunda Singapuris ja Tais

USGS teatel asus maavärina epitsenter ligi 434 kilomeetrit Banda Acehist edelas. Selle hüpotsenter asus 23 kilomeetri sügavuses.

Acehi provintsi raputas 2004. aastal maavärin ja laastas sellele järgnenud tsunami, mille tulemusel hukkus või jäi teadmata kadunuks 170 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles