Jeemeni armee tappis 72 mässajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõjaväe tank Lawdari linna tänaval.
Jeemeni sõjaväe tank Lawdari linna tänaval. Foto: SCANPIX

Jeemeni sõdurid tapsid kolmapäeval riigi lõunaosas kolmandat päeva kestvates lahingutes vähemalt 72 mässulist, teatasid kohalikud elanikud ja ametnikud.

Lahingud käivad Lawdari linnast 10 kilomeetri kaugusel asuvas Jebel Yasufis.

Jeemen on olnud hädas sissidega, kes kasutavad ära enam kui aasta kestnud poliitilist segadust ja oma mõjuvõimu laiendanud, eriti riigi lõunaosas.

Kohalikud ametnikud ja elanikud ütlesid, et piirkonna tähtsaimast linnast Lawdarist umbes 10 kilomeetri kaugusel Jebel Yasufis sai võitluses surma 30 mässulist. Alates esmaspäevast on Lawdaris tapetud kümneid inimesi, ütlesid ametnikud.

Hõimuallikad ütlesid, et Lawdari lõunapoolse sissepääsu juures tapeti veel 27 sissi, kaasa arvatud nende kohalik komandör Ahmed Dararish. Kokkupõrgetes sai surma ka kolm hõimuvõitlejat.

Õhurünnakus Umm Ayni linnale umbes 10 kilomeetri kaugusel sai surma veel viis mässulist, ütles kohalik ametnik. Veel kümme sissi hukkus, kui tundmatu lennuk ründas Am Aini lähedal mässulisi vedanud veomasinat.

Ansar al-Sharia eitas teateid ja väitis, et õhurünnaku korraldas Saudi Araabia sõjalennuk, mis tabas tsiviilisikule kuulunud laohoonet.

Kõrge valitsusametnik ütles, et lahingutegevus Lawdari ümbruses on pöördepunktiks võitluses Ansar al-Sharia vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles