Ekspert: Obamal on enne valimisi head kaardid käes

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney ja Barack Obama.
Mitt Romney ja Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA sisepoliitika eksperdi Andreas Kaju hinnangul on praegusel USA presidendil Barack Obamal trumbid taas valimiste võitmiseks ning tema kaotuse tingiksid vaid väga erakordsed tingimused riigis.

Andreas Kaju rääkis ETV saates «Ringvaade», et Obama tugevaim võimalik vabariiklaste vastaskandidaat on endine Massachusettsi osariigi kuberner Mitt Romney, vahendas ERR Uudised.

Kaju sõnul peetakse Romneyt võrdlemisi mõõdukaks või isegi liberaalseks kandidaadiks, näiteks toetab ta homoabielusid ja aborte ning paljusid teisi asju, mis USA valijatele on südamelähedased.

«Vaadates tänast olukorda, viimase viie-kuue kuu majandusstatistikat, töökohtade loomist, tööpuuduse vähenemist, võib öelda, et Obamal on enne eelvalimisi päris head kaardid kätte jaotatud, mina ennustaksin talle umbes 4-protsendipunktilist võitu,» rääkis ta.

Kaju meenutas, et viimase poole sajandi jooksul nendest kandidaatidest, kes on oma erakonna jaoks esimest korda olnud president ehk enne teda on olnud vastaspartei president, on väga väheseid juhtumeid, kus ametisolev president kaotab valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles