Vene võimud pole rahul tuumaallveelaevade hinnaga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulava jaoks spetsiaalselt disainitud Borei-klassi tuumaallveelaev Juri Dolgoruki.
Bulava jaoks spetsiaalselt disainitud Borei-klassi tuumaallveelaev Juri Dolgoruki. Foto: Reuters/ScanPix

Ajalehe Kommersant teatel pole Venemaa kaitseministeerium jõudnud laevaehitusfirmaga kokkuleppele riigi uusimate Borei-klassi tuumaallveelaevade hinnas.

«Kaitseministeerium on taas rahulolematu hinna põhjendusega, seega lepingu sõlmimine lähitulevikus on välistatud,» märkis Venemaa ühendatud laevaehituskorporatsiooni (USC) allikas uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

USC allika teatel läheb üks Borei-klassi strateegiline allveeristleja maksma 26 miljardit rubla, tehingu koguväärtus on aga 130 miljardit rubla. Kaitseministeeriumi hinnangul on USC pakutav hind aga põhjendamatult kõrge.

Riikliku relvastusprogrammi kohaselt peaks Venemaa merevägi saama 2020. aastaks vähemalt kümme uut Borei-klassi tuumaallveelaeva.

Praeguseks on sellest sarjast valminud üksnes Juri Dolgoruki, ehitamisel on veel kaks: Aleksandr Nevski ja Vladimir Monomahh.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles