Venemaa eliit tähistab ülestõusmispühi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev, tema abikaasa Svetlana Medvedeva ja peaminister Vladimir Putin täna Moskva Lunastaja Kristuse kirikus.
Venemaa president Dmitri Medvedev, tema abikaasa Svetlana Medvedeva ja peaminister Vladimir Putin täna Moskva Lunastaja Kristuse kirikus. Foto: SCANPIX

Vene õigeusu kirik tähistab täna ülestõusmispühi rahvarohkete jumalateenistustega, kust, nagu viimasel ajal tavaks saanud, ei puudu ka poliitiline eliit.

President Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin viibisid mõlemad öisel jumalateenistusel Moskva Lunastaja Kristuse kirikus, mida pidas patriarh Kirill.

Medvedev oli koos naise Svetlanaga, mais kolmandat korda presidendiks saav Putin aga ilma abikaasa Ljudmillata.

Õigeusukirik on saanud pärast kommunismiperioodi lõppu Venemaal tähtsaks võimuinstrumendiks ja Kreml arvestab alati selle juhtide jõuliste hinnangutega moraaliküsimustes.

«On rõõm öelda, et viimastel aastatel on kiriku, riigi ja avalike institutsioonide koostöö oluliselt paranenud,» ütles Putin ülestõusmispühade läkituses patriarh Kirillile.

Moskva Lunastaja Kristuse kirik on see sama riikliku tähtsusega pühakoda, kus naispunkbänd Pussy Riot Putini-vastaste lauludega üles astuda üritas ja nüüd seitsmeaastast vanglakaristust ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles