Jaapani meedia: Põhja-Korea ei luba IAEA vaatlejaid kontrollvisiidile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased Pyongyangi tänavatel, kuhu välismaalasi tavaliselt ei lasta. Pilt on tehtud läbi bussiakna.
Põhjakorealased Pyongyangi tänavatel, kuhu välismaalasi tavaliselt ei lasta. Pilt on tehtud läbi bussiakna. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ei kavatse lubada Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri ( IAEA) vaatlejad kontrollvisiidile jätkama valvet riigi tuumaprogrammi üle, teatas täna Jaapani meedia viidates diplomaatilistele allikatele.

Pyongyang tühistab IAEA vaatlejate visiidi, sest USA peatas pärast raketikatsetust lubatud toiduabi Põhja-Koreale, kinnitasid allikad. Märtsi algul nõustus Põhja-Korea tegema vastutasuks USA toiduabi eest tuumajäreleandmisi.

Saavutatud kokkulepe varises kokku reedel pärast Põhja-Korea raketikatsetust.

ÜRO Julgeolekunõukogu taunis esmaspäeval Põhja-Korea nurjunud raketistarti, karmistas Pyongyangi-vastaseid sanktsioone ja hoiatas «uute sammude» eest, kui riik peaks korraldama veel mõne tuumakatsetuse.

Julgeolekunõukogu 15 liikmesriiki mõistsid ühehäälselt hukka reedese raketistardi, mis avalduse kohaselt põhjustas Aasias «tõsiseid julgeolekukartusi».

Nõukogu andis oma sanktsioonide komiteele korralduse lisada sanktsioonide nimekirja, mis koostati pärast Põhja-Korea 2006. ja 2009. aasta tuumakatsetusi, «uusi ettevõtteid ja üksikisikuid».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles