Tallinki laevalt merre hüpanud mees elas Helsingi lähedasel saarel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlajasaar Helsingi lähistel
Pihlajasaar Helsingi lähistel Illustratsioon: kaart.postimees.ee / Indrek Sammal

Ligi kolm nädalat tagasi Tallinki reisiparvlaevalt Star merre hüpanud mees leiti eile Helsingi lähedalt Pihlajasaarelt.

Mehe sõnul toitus ta saarel oleku ajal veest, kartulikrõpsudest ja küpsistest, edastab mtv3.fi.

27-aastane eestlane hüppas Helsingist Tallinna suundunud reisilaevalt Star üle parda 28. märtsi õhtul vaid mõni minut pärast laeva väljumist Soome sadamast, kinnitas Postimehele Tallinki pressiesindaja.

Soome politsei esindaja Pauli Åkerla sõnul talletas mehe hüppamise laeva turvakaamera. Samuti teatas mehe tuttav politseile ta kadumisest.

Soome rannavalve otsis laevalt merre hüpanud meest mitu tundi ja seda nii helikopterite kui laevadega. «Tookord leidsid aset laialdased otsingud, kuid vaatamata sellele inimest ei leitud. Otsingutes osales ka reisilaev,» rääkis merepäästeüksuse haru juht Mikko Hirvi Iltalehtile.

Merepääste spetsialistid otsisid meest järgmisel päeval sukeldusrobotiga, kuid tulemusteta.

Seda, kuidas eestlane ikkagi kolm nädalat saarel vastu pidas, ei oska Hirvi kuidagi kommenteerida.

Eestlane olevat merre hüppamist kahetsenud ning ujunud lähedal olevale saarele.

«Saarele jõudnud, peitis ta end päästjate eest. Kui ta oleks tahtnud, oleks ta leitud,» lausus Åkerla.

Mees murdis sisse saarel olevatesse majadesse ja toitus sealt leitud söögist.

Politsei oletab, et mehe räägitud lugu ei pea 100-protsendiselt paika. Pole päris kindel, et eestlane tõesti kogu selle ajal saarel redutas, kirjutab Iltalehti.

Eestlane teavitas oma saarel olekust eile õhtul. Ta viipas saarest mööda sõitnud paadile. Mehele saadeti järele piirivalvealus.

Pihlajasaarel asuva restorani omanik Simo Kiema teatas, et söögikohas on märke selle mehe kohalviibimisest. Restorani unustatud kampsun, mis oli varem nagis, olid hiljem diivanil ning laual oli pakk küpsiseid.

«Siin ei saa nii hakkama, et laenad vaid kampsunit. Ta ei olnud kasutanud pleedi. Mulle on mõistatus, kuidas krõpsude ja küpsiste peal saab nii kaua vastu pidada,» sõnas Kiema.

Kiema rääkis Iltalehtile, et talvel pääseb saarel vaid helikopteriga. «Mööda jääd ei saa saarele mitte mingil moel,» rõhutas ta.

Ka rannavalves imestatakse mehe pääsemise üle. «Peetakse väikseks imeks, et mees jäi jäises vees, kus oli veel ka jäätükke, ellu. Ja ujus ka randa,» mõtiskles Hirvi. Tema sõnul tuli eestlasel 0-kraadises merevees ujuda vähemalt 100 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles