Süüria vägivallas tapeti taas paarkümmend inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede sõdurid kuulipildujatega 17. aprillil.
Süüria valitsusvägede sõdurid kuulipildujatega 17. aprillil. Foto: SCANPIX

Süürias jätkuvas vägivallalaines tapeti kolmapäeval vähemalt paarkümmend inimest, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Süüria valitsusväed ründasid päeval ülestõusnute positsioone Homsi linnas. Tulistati nelja ülestõusnute kontrolli all olevat linnaosa Homsis: Jurat al-Shayah't, Al-Qarabisi, Khaldiyeh't ja Bayyadat, kinnitasid inimõiguslased.

Süüria loodeosas Idlibi provintsis tapsid valitsusväed kuus Vaba Süüria Armee võitlejat. Idlibi linna lähedalt leiti viis surnukeha. Piirkonnast on laekunud teateid ohvritest ka julgeolekujõudude ridades.

Mujal riigis tapeti veel vähemalt neli inimest, nende seas üheksa-aastane laps.

Teisipäeval tapsid snaiprid Homsis kuus tsiviilelanikku, kokku hukkus kogu riigis vähemalt 15 inimest. Riiki saabunud ÜRO vaatlejad möönsid, et missioonil on «raske» ülesanne kindlustada eelmise neljapäeva varahommikul jõustunud relvarahu.

Süüria püüdis päeval veenda ÜROd, et mitmest riigi piirkonnast tulnud vägivallateadetest hoolimata soovib ta relvarahust kinni pidada.

USA välisminister Hillary Clinton lubas, et Washington suurendab survet Süüria presidendile Bashar al-Assadile, kui Damaskus ei lõpeta vägivalda.

Vaatluskeskuse andmeil on 13 kuud väldanud ülestõusus hukkunud kokku 11 100 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles