Hollandi kanepikohvikud protestivad klubiks muutumise kohustuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kohvipoe» püsiklient Rosendaalis.
«Kohvipoe» püsiklient Rosendaalis. Foto: SCANPIX

Hollandi «kohvipoodide» omanikud on läinud kohtusse «kanepikaardi» vastu, millega keelatakse tulevast kuust selles riigis narkootikumide müük välismaalastele, kirjutab AFP.


Vastuse 19 «kohvipoe» omanikule, kes väidavad, et keeld on diskrimineeriv, annab kohus kirjalikus vormis 27. aprillil.

Uued reeglid, mille kohaselt võib kanepit müüa vaid kohalikule rahvale, hakkavad kolmes selle riigi lõunaprovintsis kehtima 1. maist ja ülejäänud piirkondades tulevast aastast.

Praeguse seisuga tegutseb Hollandis 670 litsentseeritud «kohvipoodi». Uute reeglite kohaselt muutuvad need asutused kinnisteks klubideks, millel võib olla kuni 2000 kaardiga liiget, kes omakorda peavad olema vähemalt 18 aastat vanad Hollandi kodanikud või seal püsivalt elavad välismaalased.

Hollandi elanikud on juba mõnda aega kaevanud narkoturismi halva mõju üle. Rahulolematute inimeste sõnul toob see kaasa saastet, liiklusummikut, öist lärmi ja n-ö kangete narkootikumidega äritsejaid tänavaile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles