Arsti mõrv tõi tuhanded türgi meedikud tänavaile meelt avaldama

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla Türgis.
Haigla Türgis. Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded Türgi tervishoiutöötajad tulid eile mitmel pool üle maa tänavaile meelt avaldama. Seoses hiljutise intsidendiga, kus patsiendi sugulane tappis tohtri, nõudsid nad tervishoiuminister Recep Akdağilt, et see tagaks neile turvalisemad töötingimused, kirjutab ajaleht Hürriyet.


Umbes 10 000 arsti kogunes Istanbuli Ülikooli arstiteaduskonna aeda ja marssis sealt Beyazıti väljakule. Riigi lõunaosas Gaziantepis, kus tapmine aset leidis, marssis tänavail 7000 tohtrit.

Hürriyeti kohaselt on see kõigi aegade suurim Türgi tervishoiutöötajate meeleavaldus. Tervishoiuministriga kohtunud Türgi Meedikute Liidu (TTB) esindajad esitasid Akdağile kuuepunktilise nõudmiste paketi, mille eesmärk on teha lõpp meditsiinitöötajate vastasele vägivallale.

TTB juhi Eriş Bilaloğlu sõnul nõudsid nad nii Gaziantepi juhtumile sarnaste intsidentide uurimiseks komisjoni moodustamist kui ka täiendust karistusseadustikku. «Me tahame ka, et kindlustataks meie tapetud kolleegide lähedaste tulevik,» lisas Bilaloğlu.

26-aastase doktor Ersin Arslani pussitas surnuks ühe tema patsiendi 17-aastane sugulane. Väidetavalt oli ründaja rahulolematu sellega, kuidas raviti tema 80-aastast vähihaiget sugulast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles