Lõuna-Korea andmetel valmistub Põhja-Korea uueks tuumakatset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ja udune Põhja-Korea pealinn Pyongyang.
Vihmane ja udune Põhja-Korea pealinn Pyongyang. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea on lõpetanud ettevalmistused kolmandaks tuumakatsetuseks, mis leiab eeldatavasti aset lähema paari nädala jooksul, kirjutas täna Lõuna-Korea ajaleht Chosun Ilbo viidates valitsusallikatele.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi eestkõneleja keeldus teemat koheselt kommenteerimast.

Ajalehe informatsiooni kohaselt tehakse ettevalmistusi riigi kirdeosas Punggye-ri linnas, kus leidsid aset Põhja-Korea eelmised tuumakatsetused aastatel 2006 ja 2009.

Lõuna-Korea kaitseministeerium hoiatas sel nädalal, et on üles seadnud uued tiibraketid, mille tegevusraadiuses on kogu Põhja-Korea ning mis suudavad hävitada selliseid sihtmärke nagu raketi- ja tuumabaasid.

«Sellise võimekusega saab meie armee karmilt ja põhjalikult karistada Põhja-Korea järelemõtlematuid provokatsioone, säilitades samas meie kindla valmisoleku,» ütles kindralmajor Shin Won-Sik ajakirjanikele.

Ministeerium ei andnud täpset teavet uute rakettide tegevusraadiuse kohta, kuid uudisteagentuur Yonhap ütles, et need võivad lennata rohkem kui tuhande kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles