Tõmošenko viidi Harkivi keskhaiglasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkivis asuv raudteehaigla, kuhu Julia Tõmošenko toimetati ravile seljahädade tõttu.
Harkivis asuv raudteehaigla, kuhu Julia Tõmošenko toimetati ravile seljahädade tõttu. Foto: SCANPIX

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko, kes istub talle määratud karistuse tõttu Harkivi oblastis Katšanovski koloonias, toimetati kohalikku keskhaiglasse ravile.

Sellest teatas portaalile korrespondent.net Ukraina valglaameti pressiteenistus.

Tõmošenko oli tutvunud enne Saksa arstide soovitustega ja andis siis nõusoleku minna ravile Harkivi raudteehaiglasse. Portaali glavnoe.ua andmetel viidi ta haiglasse eile õhtul kella 23 paiku.

Eile õhtul väitis aga Tõmošenko advokaat Sergei Vlassenko, et Saksa arstid ei soovitanud talle kindlasti just raudteehaiglat. Ta keeldus täpsustamast, et millised täpselt välismaiste arstide soovitused olid, kuna see pole kooskõlas tema kui advokaadi kutse-eetikaga.

Tõmošenko erakonnakaaslased nõuavad Vlassenko või fraktsioonikaaslaste kiiret lubamist endise valitsusjuhi juurde, kuna nende kahtluse järgi viidi ta raviasutusse sunniviisiliselt, vahendas Interfax. «Niisugusel juhul demonstreeris võim taas hirmu poliitiliste oponentide ees ja demokraatlike standardite eiramist,» seisab erakonna pressiteates.

Tõmošenko mõttekaaslastes tekitab küsimusi tõsiasi, et üleviimine kolooniast haiglasse leidis aset öösel ja seega totalitarismi parimate traditsioonide kohaselt.

Kiievi kohus mõistis Tõmošenko mullu oktoobris süüdi ametivolituste ületamises gaasilepete sõlmimisel Ukraina ja Venemaa vahel ning karistas teda seitsme aasta pikkuse vangistusega. Kohe varsti pärast kinnipidamisasutusse sattumist mullu augustis hakkas Tõmošenko kaebama terviseprobleemide üle.

Selle aasta veebruaris uurisid tema tervist Saksa ja Kanada arstid ning kinnitasid väiteid süüdimõistetu raskest tervislikust seisundist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles