Laevafirma palus vabandust ookeanile surema jäetud kalurite perede ees

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Gilligan näitab oma sülearvutis olevat fotot kalalaevast, mille ta reisijana tegi kruiisilaeva Star Princess pardalt.
Jeff Gilligan näitab oma sülearvutis olevat fotot kalalaevast, mille ta reisijana tegi kruiisilaeva Star Princess pardalt. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide laevafirma Princess Cruises vabandas Panamast pärit kalurite perekondade ees, kuna firmale kuuluv kruiisilaev Star Princess jättis merehätta sattunud kolm meest Vaiksele ookeanile surema.

Kruiisilaev ei võtnud mehi pardale, kuigi mitu reisijat teavitasid kapten Edward Perrini juhitud meeskonda väiksest kalapaadist, kust edastati abipalvemärke, vahendas Daily Telegraph.

Kolmest kalamehest kaks surid merel janusse, kuna paadimootor läks rikki ja alus jäi veebruari lõpus triivima Panama ranniku lähistele ja seda ligi kuuks ajaks.

Kolmik oli elus 16 päeva pärast hätta sattumist, kui nad lehvitasid Star Princessi suunas särkide ja päästevestidega. Nad nägid kruiisilaeva 10. märtsi hommikul.

Kruiisilaeval olnud linnuvaatlejad tegid hädalistest pilte ja teatasid neist ka personalile. Laevafirma väitel ei jõudnud teave kaptenisillale ja seetõttu laev hädalistele appi ei läinud.

Sama päeva õhtul suri 31-aastane Elvis Oropeza Betancourt, kes oli 3-meetrise kalapaadi Fifty Cents kapteniks. Viis päeva hiljem suri ka 16-aastane Fernando Osario.

Eluga pääses 18-aastane Adrian Vasquez, kelle võttis 24. märtsil pardale Ecuadori rannavalvekaater. Noor mees oli kehvas seisundis. Ta leiti üles Galápagose saarte lähistel, mis jääb ligi 400 kilomeetri kaugusele tema Panamas asuvast kodulinnast Rio Hatost.

Mees oli merel olnud kokku 28 päeva. Ta sõi toorest kala ja jõi vihmavett. Kaaslaste surnukehad oli ta olude sunnil tõuganud merre.

Rahvusvaheliste seaduste järgi peavad laevad merel hädasolijaid aitama. Californias asuv laevafirma uurib juhtunut ja seda, miks informatsioon hädalistest kaptenini ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles