OSCE sõjalised vaatlejad jäävad Gruusiasse juuni lõpuni

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE sõjalised vaatlejad Gruusias jälgimas relvarahu täitmist.
OSCE sõjalised vaatlejad Gruusias jälgimas relvarahu täitmist. Foto: OSCE

Euroopa Julgeoleku- ja Koostöönõukogu (OSCE) teatas täna, et on otsustanud pikendada eelmisel aastal Gruusiasse vaherahu täitmist jälgima saadetud paarikümne sõjalise vaatleja mandaati, mis aeguks järgmisel nädalal.


«OSCE töös osalevad 56 riiki nõustusid täna organisatsiooni relvastamata vaatlusohvitseride viibimist Gruusias pikendama 30. juunini,» seisab OSCE avalduses, mida vahendas AFP.

OSCE eesistuja kohuseid täitev Kreeka välisminister Dora Bakoyannis tervitas koheselt tehtud otsust, mis tema sõnul näitab, et «kõik riigid on nõus organisatsiooni üliolulise rolliga rahvusvahelistes püüdlustes tagada kestvad rahu selles regioonis».

OSCE leppis augustis kokku «kuni saja» sõjalise vaatlusohvitseri saatmises konfliktitsooni, kuid septembris saadeti Gruusiasse neid vaid paarkümmend, kes asusid kohustusi täitma separatistliku Lõuna-Osseetia alade ümber.

18. veebruaril oleks nendegi mandaat lõppenud ning algselt oli Venemaa vastu selle pikendamisele. Tänane otsus vaatlejad kauemaks kohale jätta ei mõjuta kuidagi OSCE diplomaatilise esinduse tulevikku Gruusias.

1992. aastal alanud missiooni mandaat aegus juba detsembri lõpuga, ent selle pressiesindaja sõnul on veidi alla paarisaja töötaja endiselt Gruusias edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles