Suri Amsterdami rongiõnnetuses viga saanud naine

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Amsterdamis
Rongiõnnetus Amsterdamis Foto: SCANPIX

Amsterdamis üleeile õhtul juhtunud rongiõnnetus nõudis ühe inimese elu, kui saadud vigastuste tõttu suri 68-aastane naine.

Ida-Hollandist pärit vanem naine suri eile õhtul, vahendas AP.

Amsterdamist läänes Sloterdijki raudteejaama lähistel sõitsid laupäeva õhtul kella 18.30 paiku kokku kaks rongi. Üks rongidest oli teel Amsterdamist Uitgeesti ja suur osa vigastatutest oligi just selles rongis. Teine õnnetuses osalenud rongidest sõitis liinil Den Helder - Nijmegen.

Hollandi meedia teatel liikusid rongid suhteliselt aeglaselt, kokkupõrge väga tugev ei olnud. Reisijad rääkisid, et lendasid õnnetuse ajal istmetelt põrandale.

Avariis sai erinevaid vigastusi 117 inimest, haiglates viibib siiani 16 rongireisijat.

«See, kui kaks rongi sõidavad kokku ühel teel, on õudusunenägu,» tunnistas riikliku raudteefirma NS direktor Bert Meerstadt.

Hollandi riigitelevisiooni NOS andmetel uuritakse õnnetuse põhjusena kahte versiooni. Ühe variandi järgi oli tegemist inimliku eksitusega, teise järgi tehnilise rikkega, vahendas DPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles