Jaapan poisi jalgpall jõudis pärast tsunamit Alaskale

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis eelmise aasta märtsis möllanud tsunami hävitas Misaki Murakami kodu, 16-aastasele noorukile kuulunud jalgpall jõudis aga tervena Alaskale.

«Ma poleks kunagi arvanud, et minu jalgpall võiks reisida tuhandeid kilomeetreid ja jõuda Alaskale. Ma olin šokeeritud, kuid nüüd olen ma saanud vähemalt ühe asja tagasi ja olen seetõttu väga rõõmus,» rääkis Murakami Reutersile.

Nooruki sõnul ei säilinud nende kodust mitte midagi. Mõtlesin, et äkki ma ikka leian mingi eseme ja hoidsin silmad lahti, kuid isegi aasta hiljem pole ma mitte midagi leidnud, jutustas Murakami.

Ta väljendas pallileidjatele suurt tänu.

Noorukile kuulunud palli leidis 51-aastane David Baxter Middletoni saare rannast Alaskal. Pallile oli kirjutatud Murakami kooli nimi, mille luges välja Baxteri jaapanlannast abikaasa.

Alaska rannikult on leitud pallist suuremaidki esemeid, kuna sel aastal varem leidis USA rannavalve tsunamis räsida saanud 65-meetrise Jaapani kalalaeva, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles